1v1.lol slope unblocked io games
26.1 C
Belgrade

Razvoj Aplikacija Za iOS u Odnosu na Android

Preporuka

Istina je da je Apple sve počeo prvo sa iOS-om i App Store-om, ali Android i njegova Play prodavnica su danas prilično teška konkurencija. Ove dve platforme za mobilne aplikacije ili igrice dominiraju tržištem mobilnih uređaja, a većina programera početnika odlučiće se za jednu od njih kada započne programiranje aplikacija. Ne postoji konačan odgovor na „Šta je bolja opcija?“, previše stvari ometa.

Međutim, ako analizirate nekoliko glavnih karakteristika i aspekata procesa programiranja, ciljna tržišta, potrebnu opremu i još mnogo toga, možete uporediti ovo dvoje i zaključiti koji bi bolje odgovarao vašim veštinama, znanju za razvoj softvera i tehničkim kapacitetima.

Na sreću, sva dokumentacija, uputstva i uputstva za programiranje na svakoj od ovih platformi su široko dostupni, ali sa druge strane, sa tako složenom strukturom i bezbroj opcija, nijedna od ovih opcija neće biti laka. Ovde sam napravio kratak pregled i poređenje nekih glavnih aspekata razvoja iOS i Android aplikacija koji bi trebalo da vam pomognu da odaberete svoje oružje pre nego što počnete da programirate.

Hardverske razlike

Kada birate između iOS-a i Android-a kao platforme za koje ćete raditi razvoj aplikacija, uzmite u obzir različite karakteristike uređaja koje će vaši korisnici koristiti za vašu aplikaciju, kao što su memorija, povezanost, trajanje baterije, kvalitet kamere i konačno – veličina ekrana i rezolucija.

Kada je u pitanju razvoj iOS aplikacija, nećete biti značajno ograničeni, jer Apple proizvodi samo nekoliko opcija veličine. Android nameće veće izazove jer Android uređaji dolaze u različitim veličinama i oblicima. Uverite se da ste razvili aplikaciju koja će izdržati različite veličine i širok opseg rezolucije.

Različiti jezici kodiranja

Prva razlika koju morate imati na umu je da razvoj iOS aplikacija zahteva Mac i iPhone ili iPad, dok Android može da radi i na PC-u i Mac-u. Ako planirate da kodirate iOS aplikacije, imaćete posla sa KSCode IDE i iOS SDK-om sa Sviftom kao najčešće biranim programskim jezikom.

Android koristi Android Studio kao integrisano razvojno okruženje, a programiranje se odvija u Javi i Android SDK. Svift i Java nisu toliko različiti, ali po mom mišljenju, Svift je daleko bolja opcija za otklanjanje grešaka, dok Android nudi bolje automatsko dovršavanje.

Vizuelne i UE razlike

Android DevelopmentVizuelni efekat i dizajn korisničkog interfejsa su prilično različiti u ova dva. Android pruža dizajn koji nastoji da imitira stvarni dizajn ili sliku na papiru, dok iOS promoviše svileni i gladak dizajn koji odgovara mobilnom uređaju. Analizirajte grafiku u vašoj planiranoj aplikaciji i odlučite se za onu koja će najbolje podržati vašu grafiku.

Još jedna razlika dolazi od navigacije. Android će integrisati sistem fioka, a iOS aplikacije koriste trake sa karticama. Razvoj dugmeta za povratak može biti problem sa iOS uređajima koji ga ne podržavaju. Android ovde ima rezultate kao bolju opciju, ali ovaj problem je rešiv za mnoge programere softvera. Kada su u pitanju detalji, takođe treba da zapamtite da iOS i Android imaju značajno različite kontrole korisničkog interfejsa, kao što su fontovi, ikone i dijalozi. Uverite se da ste dobro upoznati sa ovim terenom pre nego što se odlučite za jednu od ove dve platforme za razvoj aplikacija.

Posetite nas

- Advertisement -spot_img