26.1 C
Belgrade

Saveti za Parkiranje na Aerodromu u Beogradu

Preporuka

Aerodrom Nikola Tesla predstavlja najveći aerodrom u našoj zemlji, a broj putnika raste iz godine u godinu. S obzirom da ima veoma bitan strateški položaj u ovom delu Evrope i da prevozi putnike na više od 90 destinacija, broj parking mesta može biti jedan od problema sa kojim se putnici suočavaju svaki put kada dođu na svoj let.

Naš aerodrom ima dva terminala, šest avio mostova i tranzitnu zonu, a od 2018 međunarodna kompanija Vinči je koncesijom preuzela upravljanje aerodromom. Treba napomenuti da ukupan kapacitet putnika iznosi preko pet miliona.

Ovaj aerodrom postoji u Surčinu još od 1962, a danas je to jedan veoma opremljen, funkcionalni prostor, sa rastućim potrebama i kapacitetima. Jedan od problema sa kojim se mnogi putnici susreću je parking. Odnosno, da li doći sa svojim automobilom do aerodroma ili ipak platiti taksi.

Mi moramo da priznamo da aerodrom nikola tesla parking obezbeđuje dovoljno mesta, iako ponekad može da se desi da bude manja gužva. Ukoliko planirate da dolazite do aerodroma sa svojim autom, u ovom postu ćemo se osvrnuti na neke bitne detalje! Kako se parkirati, gde se parkirati i koliko ta usluga iznosi?

Parking

P1 – otvoreni parking

P1 je najveća površina i ujedno otvoreni parking sa najvećim brojem mesta. Nalazi se prekoputa aerodromske zgrade, radi 24/7 i cena po započetom satu parkiranja iznosi 100 dinara.

Sastoji se iz dva nivoa, prvi je pored prilazne saobraćajnice, dok se drugi deo nalazi prema „C“ sekciji terminala.

P7 – manji otvoreni parking

Manji parking je udaljen nekih 300 metara od aerodroma i nalazi se prekoputa  robno-carinskog prostora. Kapacitet manjeg parkinga iznosi 196 mesta i dostupan je 24 sata.

Dnevna karta košta 800 dinara, dok putnici imaju mogućnost da zaključe i mesečni ugovor po ceni od 5000 dinara. Prilikom korišćenja ovog parkinga, imate niz mogućnosti, kao parkiranje auta na duže vreme, a cena se obračunava po započetom danu.

Parking prostor je ograđen, a na ulazu se nalazi rampa i kućica za carinika, koje je otvorena od 06-22. Vi možete da ostavite vaš automobil i van tog radnog vremena jer rampa ostaje podignuta.

Garaža

Garaža je natkriveni deo za parkiranje na aerodromu, koja je udaljena od aerodromske zgrade 150 metara i ima kapacitet od 528 parking mesta, dok je samo 5 mesta rezervisano za invalide. Prilikom ulaska u garažu poželjno je da kod sebe imate ličnu kartu i dozvolu.

Parkiranje je dostupno 24h, dok se cena parkiranja po započetom satu naplaćuje 65 dinara ili 3.965 dinara za sedmodnevno parkiranje. Molimo vas da pratite cene, jer su one podložne promeni od strane aerodromskog parking servisa.

Ukoliko je vaše vozilo parkirano duže od 61 sat, vi stičete pravo na sedmodnevno parkiranje.

Parking Garaza

Privatni parking

Kao što smo već napomenuli, parking na aerodromu je u poslednjih nekoliko godina postao jedna od rastućih potreba,  usled velikog broja putnika. Turizam naše zemlje je u velikoj meri baziran na avio letovima, a same inovacije i unapređenja oko aerodroma su postali neizostavan deo njegove infrastrukture.

Privatni parking na aerodromu predstavlja još jednu opciju parkiranja vozila, ali on ne spada u zvaničnu ponudu aerodroma Nikola Tesla. Brojne pogodnosti, kao što su bezbednost vozila i profesionalna usluga, su samo jedan deo ponude koju obezbeđuje privatan parking.

Na primer, mnoge firme nude usluge parkiranja, a pritom obezbeđuju niz pogodnosti, kao što su besplatan prevoz od parking mesta do terminala, pranje vozila, profesionalne čuvare i još mnogo toga.

Posetite nas

- Advertisement -spot_img